You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Пришки по ходилата

пришкаПришките представляват неприятен козметичен проблем с който много жени са се сблъсквали. Причината за появата на пришки са две. Едната е механично притриване на кожата, а втората причина за поява на пришките е изгаряне. Ако сте уловили момента на появата на пришката и при допир не усещате силна болка е необходимо да предприемете мерки да предпазите кожата в тази област. Ако пришката е малка може да поставите марля и пластир. Изключително важно е да оставите  раната да диша.Внимавайте да не разкъсате пришката. Това може да ви създаде много усложнения защото ще направи раната гостоприемна за редица инфекциозни агенти.

Пришките се появяват най-често по ходилото. Този вид пришки се причиняват от носенето на неудобни обувки, които най-често са тесни или направени от груба материя. Когато купувате обувки съобразете ги със сезона. Често носенето на обувки, които карат краката ни да се изпотяват са причинител и на пришки.

С обувките носете меки чорапи. те ще предпазват кожата на краката. ЗАБЕЛЕЖКА меки чорапи не означава задължително дебели.

Ако имате пришки може да се опитате да облекчите симптоми като:

- Измивате мястото, където е образувана пришка с топла вода и сапун
- Използвайте крем за омекотяване на кожата.
- оставете си по възможност един почивен ден за краката

Борбата и насилственото спукване на пришките не е добра идея. Ако започне да се появява гной това е сигурен симптом, че трябва да потърсите помощ от лекар специалист.

 

Пришки по ходилата

 

102
com_content.article
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Пришки по ходилата3.67 от 5 от общо 3 гласували.